Persondatapolitik

Persondatapolitik

  1.  Generelt
    • Denne politik om behandling af personoplysninger (”Persondatapolitik”) beskriver, hvorledes Kentaur A/S (”Kentaur”, ”os”, ”vores”, ”vi”) indsamler og behandler oplysninger om dig.
    • Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via Kentaurs hjemmeside, kentaur.com (”hjemmesiden”).
    • Kentaur er dataansvarlig for dine personoplysninger. Al henvendelse til Kentaur skal ske via kontaktoplysningerne anført under pkt. 7.

  2. Kentaurs indsamling af dine personoplysninger
    • Hvilke personoplysninger indsamler vi og til hvilke formål?
      • Når du besøger vores hjemmeside, indsamler vi automatisk oplysninger om dig, f.eks. hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på hjemmesiden, din IP-adresse, informationer om din computer og ikke gennemført køb. Det gør vi for at optimere konverteringen på hjemmesiden, forbedre denne og foretage målrettet markedsføring og henvendelse til dig via f.eks. e-mail og nyhedsbrev.
      • Når du køber et produkt på vores hjemmeside, indsamler vi oplysninger om dig, f.eks. navn, adresse, e-mailadresse, telefonnr., oplysninger om hvilke produkter du køber og evt. returneret med det formål at kunne levere produkter til dig og til brug for opfyldelse af vores bogføringsmæssige forpligtelser.
    • Hvad er grundlaget for indsamlingen?
      • Indsamlingen af oplysninger, som nævnt i pkt. 2.1.1, er nødvendig for, at vi kan varetage vores interesser i at forbedre funktioner på hjemmesiden og opbygningen af denne samt tilbyde dig relevante tilbud.
        • Vi bruger kun din IP-adresse til at fastlægge din geografiske placering, hvis vi har modtaget dit særskilte samtykke hertil.
      • Indsamlingen af oplysninger, som nævnt i pkt. 2.1.2, er nødvendig for, at vi kan opfylde vores aftale med dig.
  1. Brug af databehandlere
    • Vi anvender eksterne virksomheder til blandt andet at foretage den tekniske drift af hjemmesiden. F.eks. bistår vores leverandører os i forbindelse med udførelse af målrettet markedsføring, herunder retargeting og forbedring af hjemmesiden samt til din bedømmelse af vores produkter. Disse virksomheder er databehandlere og under vores instruks og behandler data, som vi er dataansvarlige for. Databehandlerne må ikke anvende data til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed om disse.
    • En af disse databehandlere, Google Analytics v/ Google Inc, er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield. En kopi af certificeringen kan findes her: https://www.privacyshield.gov/participant?id

  2. Dine rettigheder
    • Med henblik på at skabe åbenhed omkring behandlingen af dine oplysninger skal vi, som dataansvarlig, oplyse om dine rettigheder.
    • Indsigtsretten
      • Du er til enhver tid berettiget til skriftlig at anmode os om oplysning om blandt andet, hvilke oplysninger vi har registreret om dig, hvilket formål registreringen tjener, hvilke kategorier af personoplysninger og modtagere af oplysninger der evt. måtte være, samt oplysning om hvorfra oplysningerne stammer.
      • Du har ret til at få udleveret en kopi af de personoplysninger, som vi behandler om dig. For udlevering af flere kopier opkræver vi et gebyr på DKK 50,-. Hvis du ønsker en kopi af dine personoplysninger skal du sende en skriftlig anmodning til hr@kentaur.com sammen med dokumentation for, at du er den pågældende person.
    • Retten til berigtigelse
      Du har ret til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget af os. Såfremt du bliver opmærksom på, at der er fejl i de oplysninger, som vi har registreret om dig, opfordres du til at rette skriftlig henvendelse til os, så oplysningerne kan blive korrigeret.
    • Retten til sletning
      I visse tilfælde har du ret til at få alle eller visse af dine personoplysninger slettet af os. I det omfang behandling af dine oplysninger er nødvendige, f.eks. for at kunne overholde vores bogføringsmæssige forpligtelser, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.
    • Retten til at begrænse behandlingen til opbevaring
      Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, f.eks. hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte.
    • Retten til dataportabilitet
      Du har ret til at få dine personoplysninger udleveret i struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbar format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig, når vi indsamler dine personoplysninger i forbindelse med:
      - at du køber et produkt af os, jf. pkt. 2.1.2
      - at du afgiver dit samtykke til, at vi bruger din IP-adresse til at fastlægge din geografiske placering, jf. pkt. 2.1.1
    • Retten til indsigelse
      • Du har til enhver tid ret til af særlige grunde at gøre indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger, som vi indsamler til brug for at forbedre funktioner på hjemmesiden og opbygningen heraf.
      • Du har endvidere til enhver tid ret til at gøre indsigelser mod vores behandling af dine personoplysninger, som vi behandler med henblik på direkte markedsføring.
      • Hvis du gør indsigelser mod behandlingen, er vi ikke længere berettiget til at behandle dine personoplysninger, medmindre vi kan påvise lovlige grunde til fortsat behandling.
    • Retten til at tilbagekalde samtykke
      • Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke til, at vi bruger din IP-adresse til at fastlægge din geografiske placering, jf. pkt. 2.2. Hvis du tilbagekalder dit samtykke, skal du være opmærksom på, at vi i visse tilfælde kan være berettiget til at fortsætte behandlingen, jf. pkt. 2. I sådanne tilfælde vil du blive orienteret herom.
      • Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, bedes du kontakte os på hr@kentaur.com
    • Retten til at klage
      Du har til enhver tid ret til at indgive klage til Datatilsynet, Borgersgade 28, 5, 1300 København K over vores behandling af dine personoplysninger.

  3. Sletning af persondata
    • Såfremt du ikke gør brug af vores hjemmeside i en periode på 1 år, vil vi automatisk slette de oplysninger, som vi har registreret om dig, idet vi dog for at opfylde lovkrav, herunder krav i dansk regnskabslovgivning (5 år fra udgangen af regnskabsåret) og forbrugerlovgivningen (den 2-årige reklamationsret), kan gemme visse personoplysninger i en længere periode.
    • Oplysninger som vi har indsamlet i forbindelse med, at du har givet dit samtykke til, at vi må sende dig markedsføring pr. e-mail, SMS og post, vil vi slette, hvis du tilbagekalder dit samtykke, medmindre vi er berettiget til at fortsætte behandlingen, jf. pkt. 2.

  4. Sikkerhed
    • Vi har gennemført passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes, ændres eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommende kendskab eller misbruges.
    • Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine personoplysninger for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

  5. Kontaktoplysninger
    • Kentaur A/S er dataansvarlig for de persondata, som indsamles via hjemmesiden.
    • Hvis du har spørgsmål eller bemærkninger til denne persondatapolitik, kan du kontakte:
      Kentaur A/S
      Blytækkervej 20
      DK-7000 Fredericia
      +45 7594 1177
      e-mail: hr@kentaur.dk

  6. Ændringer i persondatapolitikken
    • Vi er til enhver tid berettiget til at foretage ændringer i denne persondatapolitik. Såfremt vi foretager ændringer i persondatapolitikken, vil du blive orienteret om dette ved dit næste besøg på hjemmesiden.
    • Såfremt du ikke kan acceptere den ændrede politik, har du ikke mulighed for at fortsætte brugen af hjemmesiden, og dine personlige oplysninger kan blive slettet.

  7. Cookiepolitik
    • Hvorfor benytter vi cookies?
      Kentaur benytter cookies for at give dig som kunde den bedst mulige oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Vi bruger cookies til at optimere brugervenligheden, udvikle bedre funktioner, målrette vores indhold samt måle de besøgendes brug af hjemmesiden.
    • Hvilke Cookies anvendes?
      Vi indsamler og opbevarer oplysningerne med ”Google Analytics”, ”Hotjar”, ”Instagram”, ”Google Ads” og ”Facebook Pixel”.
    • Personoplysninger
      Vi indsamler ikke personoplysninger, som du ikke selv har givet os. Du kan vælge at sende dine personoplysninger til os online på forskellige måder. Enten ved at udfylde en registreringsformular online, ved at deltage i en konkurrence, registrere et køb eller abonnere på et nyhedsbrev. Du kan også dele dine personoplysninger med os ved at være i kontakt med en af vores medarbejdere via e-mail, telefon eller pr. post. Personoplysninger er nødvendige for at gennemføre det køb eller den service oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Læs mere om, hvordan vi håndtere personoplysninger i vores persondatapolitik.
    • Hvad er en cookie?
      En computer cookie er et fagudtryk for en lille tekstfil, som kan indeholde tekst, tal eller f.eks. en dato. Der er ingen personlige oplysninger gemt i en cookie, og den kan ikke indeholde virus. En cookie kan ikke bruges til at indsamle eller videregive personlige oplysninger om dig. De fleste hjemmeside gemmer automatisk en cookie i din browser, første gang du besøger hjemmesiden.
    • Hvordan undgås cookies?
      Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

      Første gang du besøger vores hjemmeside vil der være en banner nederst på siden, hvor du accepterer vores brug af cookies. Ønsker du slet ikke at benytte cookies, skal du deaktivere cookies i din browser. Du skal dog være opmærksom på at deaktiveres cookies, kan der være services og funktioner, du ikke længere kan benytte, da de kræver cookies for at huske de valg du foretager. Se vejledning på link: http://minecookies.org/cookiehandtering eller for cookies fra Google Analytics: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

  8. Versioner
    • Dette er 1. version af Kentaurs persondatapolitik samt cookiepolitik dateret 28.08.2018